fbpx

СВОБОДА В БУРНИ ВРЕМЕНА

Последните събития в Украйна разтърсиха света. Обществото отново се раздели на два полюса, както се случва винаги, когато са провокирани убежденията на отделните личности. Някой усъждат строго действията на Русия, други посочват историята като оправдание.

В тази статия няма да отсъдим кой е крив и кой прав. Като организация и като личности, които работят за едно по-добро утре, ние ще говорим за свободните хора. За тези, които са освободени от нуждата да докажат правотата си онлайн, а предприемат истински значими действия.

Тези, които организират доброволчески инициативи в помощ на невинните жертви в Украйна. Тези, които предлагат помощта си под различна форма (убежище, транспорт, пари, умения, знания и т.н.), за да дадат шанс. За да дадат свобода. Надежда. 

Ако и вие сте от тези хора, можете да се включите в една от инициативите, организиращи евакуация в България, попълвайки този формуляр.

Защото да си прав е хубаво, но да си човечен е важно. 

P.S. Важно е и да възпитаме следващите поколения в съпричастност, емпатия, чувство за справедливост, отговорност и проактивност. Да разбират, че в някои ситуации мнението ти няма толкова голямо значение, но действията ти могат да променят нечий живот. 

„Дела трябват, а не думи“

Автор: Яна Трайкова

25.02.2022

bg_BG