fbpx

ПРИКЛЮЧИЛ

Младежки обмен "Constellation Europe"

Bfree има удоволствието да партнира в проекта "Constellation Europe" на Isla CreActiva - младежки обмен, който ще се проведе между 8-ми и 15-ти май 2023 в Тенерифе, Канарските острови (Испания)

Какво ще постигне проектът?

Проектът ще събере 27 участници от България (5 участника), Латвия, Полша, Кипър и Испания, за да научат за културите, които изграждат Европа чрез легендите, митовете и

традициите, свързани със звездите.

програмата

Какво представлява програмата?

Този младежки обмен ще послужи за повишаване на знанията, уважението и връзките с други култури. Ще се конфигурират нови връзки, които ще оформят нови съзвездия от млади хора в Европа. Участниците ще се свържат отново с нощно небе, което е изчезнало в нашите градове, ще споделят традициите, митовете и легендите, които нощта крие, с цел да осъзнаят по-добре необходимостта да се грижат за природата.
нашите цели

КАКВО ПРАВИМ, ЗА ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИ

В продължение на 8 дни 27-те участници ще живеят заедно в Guía de Isora и ще посетят няколко места в Тенерифе, за да споделят разнообразния културен произход и да открият повече за природата, която ги заобикаля. Ще изследват различни природни забележителности на остров Тенерифе чрез преходи и астрономически наблюдения. Ще посетят музеи и ще открият повече за историята и легендите на нашите региони, свързани с нощното небе. Ще участват в дейности сред природата, както и ще работят съвместно с общността за провеждане на екологични доброволчески акции.
 
Линк за кандидатстване на български участници:
Краен срок за кандидатстване: 28.02.2023 г.
КАК МИНА ПРОЕКТЪТ?

Галерия

Искаш да разбереш повече за проекта?

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Имаш въпроси?

Пиши ни на: ask.bfree.projects@gmail.com

bg_BG